Hozzávalók: 12×12 cm-es zsákvászon, vagy egyéb vastag anyagok alapnak, kb.2mm-es vastagságú parafalap, raffia, bőrdarabkák (lehet hulladék is). Erős ragasztó (pl. Technokol, vagy Pálmatex)

A zsákvászon széléről lehúzunk pár szálat, így kissé kirojtozzuk. A parafára másolt, majd kivágott darabokat elhelyezzük az alapon, (ez lényeges, mert ha rögtön nekiállunk felragasztai a darabokat, lehet, hogy nem fér el a szélén, vagy fordítva kerül rá egy darab) A cica fejének alsó negyedébe két kicsiny lukat fúrunk, ide raffiaszálakat fűzünk, először hosszúakat is tehetünk, mert utána méretre lehet vágni, viszont könnyebb fűzni, ha hosszabb. Hátoldalán ragasztóval kicsit rögzíthetjük, hogy ki ne csússzanak.

Az elrendezett darabokat egyesével óvatosan, nehogy a többi elmozduljon, ráragasztjuk a zsákvászon darabra. Bőrből (vagy filcből) szemet, orrot, szájat tehetünk. Nyakába „hamis masnit”raffiából, vagy vékony bőrcsíkból tehetünk, de ragasztás előtt kicsi gödröcskét fúrjunk a csomó helyére, és ide belenyomva ragasszuk fel.

Hamis masni: