Nyuszis üdvözlőlap, vagy asztaldísz.

Hozzávalók: Erős, lehetőleg piros karton, (vagy amilyen színűre akarjuk a tojást) vékonyabb dekorkarton: világoszöld és még olyan, amilyenre a nyuszit szeretnénk (fehér, barna..) Ragasztó.

A nagy, dupla tojásforma mintát az erősebb piros kartonra rajzoljuk, kivágjuk, a szaggatott vonal mentén végigkarcoljuk és félbehajtjuk, úgy, hogy a színes fele kerüljön kívülre.
A világoszöld vékonyabb kartonból kivágjuk a különálló tojásformákat, közepéből kivágjuk a talpnyomokat is. (Körbevághatjuk az íveket, ha van cakkozóollóval, de csak az íveket, az egyenes szakaszt nem).
Ezután a dupla tojásformát újra kihajtva beleragasztjuk a zöld tojásformákat, úgy, hogy az egyenes szakasz kerüljön a hajtáshoz (Ügyeljünk arra, hogy a mintán megjelölt ragasztási oldal kerüljön alulra), és középen az összehajtásnál kb. 1-1, összesen 2 mm-t hagyjunk ki.
A nyusziformát a jelöléseknél megkarcoljuk, behajtjuk az utasítás szerint. Mindkét nyúl domború felével kifelé (egymásnak háttal: <>) összeillesztjük, és csak (!) a tenyerüket a hátoldalukon bekenve ragasztóval, összeragasztjuk.
Ezután az alapon kivágott talpnyomot bekenjük ragasztóval, a „kettős nyuszi” kifelé felhajtott talpát is alul, majd a helyére ragasztjuk.
A nyuszikra a szemet, kis pofát, lábnélküli felére tappancsot most, de összeragasztás előtt is felragaszthatjuk. (Persze nem szebb ugyan, de elég erősebb filccel is rárajzolni.)
Ezután összehajtjuk az egészet (bátran), ha jól illesztettük, a nyuszik szépen egymásra csukódnak.
Ezután már ki-be lehet hajtogatni a tojást.
A világoszöld alapra vagy virágokat ragasztunk, vagy ha üdvözlőlapnak szánjuk, ide lehet írni a szöveget.
Ha van türelmünk és kedvünk, a tojás külsejét is ki lehet festeni, hogy egy igazi hímes tojás legyen (vagy masnit ragasztani rá).